Đovani Gvideti (©Star Sport)
Đovani Gvideti (©Star Sport)

Gvideti objavio spisak: Ana Jakšić pre Slađane Mirković, nema ni Bojane Milenković

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 15:42

Pripreme startuju već u petak

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti objavio je spisak od 17 igračica na koje računa tokom priprema za Evropsko prvenstvo koje se igra od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji i kvalifikacije za Olimpijske igre u periodu od 16. do 24. septembra.

Aktuelne vicešampionke Evrope se ponovo okupljaju u petak, a narednog ponedeljka će otići na Pale radi bazičnih priprema.

Izabrane vesti

Među odabranima su na poziciji dizača Maja Ognjenović i Bojana Drča, dok je kao treća priliku dobila Ana Jakšić pre nego Slađana Mirković, koja je prethodnih godina bila standardna. Na poziciji korektora su tu sasvim očekivano Tijana Bošković i Ana Bjelica, kao i na mestu libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Od blokera tu su Jovana Stevanović, Maja Aleksić i Mina Popović, a uz njih je i doskorašnja igračica TENT-a Hena Kurtagić. Na prijemu servisa su Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac, kao i dve igračice iz Obrenovca - Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

U odnosu na Svetsko prvenstvo prošle godine nema Slađane Mirković, Bojane Milenković i Brankice Mihajlović.

Naše dame prvi meč odigraće 18. avgusta protiv Ukrajine, sledeći je već dva dana kasnije protiv Slovenije, dok se sa Poljskom igra 21. avgusta. Svi mečevi na programu su od 17 časova. Sledi duel sa Mađarskom 23. avgusta od 20.00, te dan kasnije sa Belgijom u istom terminu.

Što se tiče kvalifikacija za Olimpijske igre, naše dame su u Grupi A sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom. Plasman u Pariz obezbediće dve prvoplasirane selekcije.

Podsetimo, na prvom takmičenju u ovoj godini Srbija nije uspela da se plasira na završni turnir. U Ligi nacija je završila na devetoj poziciji.

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić.

Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica.

Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić.

Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.



tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Evropsko prvenstvo u odbojci za ženeJovana StevanovićMaja OgnjenovićTijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara